#

Heb je vragen? Bel ons op 050-3133880  

30 DAGEN
bedenktijd en gratis retourneren

GRATIS LEVERING
bij bestellingen vanaf € 50,-

RUIME KEUZE
uit meer dan 6.500 artikelen

    U bent hier:
  • Blog
  • Lempi, het gemakkelijke glas van Iittala

Lempi, het gemakkelijke glas van Iittala

De Zweedse ontwerper Matti Klenell heeft een nieuw universeel glas voor het Finse designmerk Iittala ontworpen, genaamd "Lempi".

1-iittala-lempi-overzicht.jpg

Iittala Lempi

Lempi betekent 'favoriet' in het Fins en Lempi is gemaakt voor elke gelegenheid, informeel of formeel, van wijn tot melk. Dit glas is perfect voor de moderne woonkeuken, omdat dit glas stapelbaar is. Het biedt veel variaties in gebruik, maar het neemt weinig keukenkast-ruimte in.

iittala-lempi-glas-uitgangspunt.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matti Klenell

iittala-lempi-matti-klenell.jpg"Ik hou van het idee achter Lempi - het uiteindelijke idee is dat je maar een paar glazen nodig hebt om de sfeer te creëren die je zelf wilt.
Het glas is stapelbaar, zodat je collectie gemakkelijk in je keukenkast past. Sterk genoeg voor dagelijks gebruik, maar elegant genoeg voor speciale gelegenheden. Lempi zal zeker de "favoriet" zijn voor velen." - Matti Klenell

Matti Klenell heeft een jarenlange ervaring in het ontwerpen van glaswerk. Hij won diverse prestigieuze nationale en internationale prijzen en zijn werk is vertegenwoordigd in de permanente collecties van verschillende musea. In 2003 ontving hij de prestigieuze Ljunggren Designprijs en hij is uitgeroepen tot Designer van het Jaar in Zweden.

Lempi is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren: helder, lichtblauw, grijs en donkerlila

iittala-lempi-overzicht.jpg